Υλικά:

1 κιλό χόρτα άγρια τσιγαριστά του βουνού καθαρισμένα και πλυμένα

ή ¾ του κιλού σπανάκι ανάμεικτο με παζί κομμένα σε κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη

2 μεγάλες τομάτες ώριμες τριμμένες ή 2 κουτ. σούπας πελτέ

3-4 πιπεριές πράσινες κομμένες στα δυο χωρίς τους σπόρους ή κόκκινες αποξηραμένες

1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊδανό

4-5 αυγά

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

 

Εκτέλεση: 

 

1.      Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα.

2.    Αμέσως μετά βάζουμε τα χόρτα, τις πιπεριές, τον μαϊδανό και τα γιαχνίζουμε γυρίζοντας μέχρι να μαραθούν.

3.    Προσθέτουμε αλάτι, λίγο  πιπέρι και το νερό, αναμειγνύοντάς τα ακόμη μια φορά.

4.    Όταν σχεδόν βράσουν και τελειώσει η σάλτσα τους προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι καθώς και τα αυγά με λίγο πιπέρι από πάνω, σκεπάζουμε ακόμη μια φορά την κατσαρόλα για να σφίξουν τα αυγά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Σιαμέτης