Τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου συνάντησε ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής προσφέροντας βιβλία για τη σχολική τους βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της συνεργασίας της ραδιοφωνικής του εκπομπής Μιλάμε για το βιβλίο στο Ράδιο 1 του Βόλου με το Library4all με σκοπό την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών της Ελλάδας. Τα παιδιά με λαχτάρα και χαρά δέχθηκαν τα νέα βιβλία συνομιλώντας με το συγγραφέα για την έννοια της προσφοράς βιβλίων και για τη δράση του Library4all, με πρωτοβουλία του διευθυντή του Σχολείου, κυρίου Χρήστου Επιδέξιου και των εκπαιδευτικών του Σχολείου. Οι μαθητές στη συνέχεια έθεσαν ερωτήσεις στο συγγραφέα για τη συγγραφή, τιςδυσκολίες και τις απολαύσεις που προσφέρει, ενώ ο κύριος Λεϊμονής απάντησε στα ερωτήματά τους με ειλικρίνεια και καθαρότητα. Στο τέλος του πήραν μια πολύ ωραία συνέντευξη που θα περιλάβουν στη σχολική τους εφημερίδα και καταληκτικά ανανέωσαν το ραντεβού μαζί του για την άνοιξη, αφού θα έχουν δουλέψει Το δέκατο έβδομο κιβώτιο , το μυθιστόρημά του, ευαισθητοποιούμενοι γύρω από το θέμα της κλοπής των Παρθενώνειων γλυπτών μας και την ανάγκη ανακάλυψης του κιβωτίου μετά από 230 περίπου χρόνια που αγνοείται στα νερά του Αβλέμμονα των Κυθήρων.

             Ήταν μια ωραία εμπειρία που απόλαυσαν όλοι στο πλαίσιο της προώθησης της φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας των μαθητών με πνευματικούς ανθρώπους!

 

Η αυθεντική ιστοσελίδα

 

http://www.library4all.com/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%AD/