Υλικά:

1 κιλό γαύρος

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο (σε φέτες)

χυμό 1-2 λεμονιών

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

1.      Καθαρίζετε τα ψαράκια, τα πλένετε, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ρηχό ταψί.

2.    Βάζετε σε μια λεκανίτσα το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και περιχύνετε με το μίγμα τα ψάρια.

3.    Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία για 20΄ περίπου.

4.    Σερβίρετε τα ψαράκια σε μερίδες μαζί με τη σάλτσα τους, όσο είναι ακόμη ζεστά.

 

 

 

Μπάμπης Πατατούκος