Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

5 αυγά

2 ποτήρια γάλα

1 κουταλιά αλάτι

 

 

Εκτέλεση:

1.      Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε όλα τα υλικά μέσα. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα. Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.

2.    Μετά το παίρνουμε και το κάνουμε μικρά μπαλάκια. Παίρνουμε τον πλάστη και το ανοίγουμε προσεκτικά. Τα απλώνουμε ένα ένα πάνω σε ένα καθαρό σεντόνι και τα αφήνουμε για 20΄ γυρνώντας τα.

3.    Μετά τα παίρνουμε ένα ένα και τα κάνουμε ρολάκια και τα κόβουμε στο τραπέζι με ένα κοφτερό μαχαίρι.

4.    Όταν τελειώσουμε βράζουμε μερικά για να τα δοκιμάσουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα υπόλοιπα για να διατηρηθούν και τα αφήνουμε πάλι απλωμένα πάνω σε σεντόνι για 12 ώρες ή τα ψήνουμε στο φούρνο ελαφρά. Για να διατηρηθούν καλύτερα.

Την ίδια συνταγή την κάνουμε και για χρωματιστές χυλοπίτες με ζωμό βρασμένων φρέσκων λαχανικών.

Μιρσέλα Λιμάνη