Υλικά:

φρέσκοι κολοκυθοανθοί

ρύζι

κρεμμύδι

μυρωδικά (μαϊδανό, μυρώνια, δυόσμο, άνιθο)

λάδι

λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

1.      Χωρίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι τα άνθη από τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα εσωτερικά και εξωτερικά σκληρά του λουλουδιού, τα πλένουμε και τα αφήνουμε  να στραγγίσουν.

2.    Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το ρύζι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε  και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

3.    Αφού κρυώσει λίγο το μίγμα, παίρνουμε έναν έναν κολοκυθοανθό, τον γεμίζουμε προσεκτικά, διπλώνουμε τα πέταλά του και τα βάζουμε στη σειρά σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα.

4.    Προσθέτουμε λάδι, λεμόνι, νερό, λίγο αλάτι και τους βράζουμε για λίγη ώρα σκεπασμένους με ένα πιάτο να  μην ανοίξουν.

 

Σείριος Κυπριωτάκης