Υλικά:

1 κοτόπουλο αρκετά μεγάλο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 τομάτες ώριμες πολτοποιημένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

6-7 φυλαράκια σέλινου ή μαιντανού

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1/2 κ.γ. βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1.Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μέσα- έξω και το τεμαχίζουμε. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό (4 δάχτυλα κάτω από το χείλος) και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο βγάλει τον αφρό του τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα για να είναι διαυγής ο ζωμός της σούπας.

 

2.Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει καλά. Μόλις βράσει το αφαιρούμε. Στο ζωμό της κότας προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν τα υλικά και να γίνει αρκετά παχύρευστη η σούπα.

 

3.Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το μισό κοτόπουλο και το προσθέτουμε στην σούπα αφού κλείσουμε το μάτι. Προσθέτουμε και το λάδι. Το υπόλοιπο κοτόπουλο μπορούμε να το φάμε βραστό με λαδολέμονο ή να το βάλουμε στο γκριλ να ροδοψηθεί για 10 λεπτά. Επίσης μπορούμε να ετοιμάσουμε νόστιμα σάντουιτς για την παραλία.

 

4.Στη σούπα μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και μανιτάρια ψιλοκομμένα καθώς και πατάτες ψιλοκομμένες, απλά γίνεται πιο βαριά. Μία άλλη ιδέα είναι να ρίξετε κυβάκια ψωμιού τηγανητού (κρουτόν) που την κάνει πιο τραγανή και ιδιαίτερα αγαπητή για τα παιδιά.

 

Μελίνα Βάβαλη