Υλικά:

1 ½ κιλό κουνέλι

κρεμμύδια στρογγυλά κατά προτίμηση μικρά

σκόρδο

δάφνη

ντομάτα τριμμένη

μπαχάρι - κανέλα

αλάτι-πιπέρι

κρασί

Εκτέλεση:

1.      Πλένουμε καλά το κουνέλι και αφού το κόψουμε σε μικρές μερίδες το βάζουμε στη κατσαρόλα με κομμένο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο να τσιγαριστεί γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.

2.    Προτού ρίξουμε την τριμμένη ντομάτα σβήνουμε το κρέας με κρασί για να γίνει το φαγητό μας μυρωδάτο.

3.    Μετά προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, λίγη κανέλα, φύλλα δάφνης και λίγο ζεστό νεράκι και αφήνουμε το κουνέλι να βράσει 11/2-2 ώρες μέχρι να βράσει καλά.

4.    Μέχρι να βράσει το κουνελάκι μας εμείς έχουμε ήδη καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζουμε λίγο. Κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά.

 

 

 

 

Σεραφείμ Παπαϊωάννου