Υλικά:

1 κιλό κονιάκ

1 κιλό βύσσινα (εναλλακτικά γίνεται µε 10 καρυδάκια φρέσκα μικρά. τρυφερά)

750 γραμμ. ζάχαρη

1 κομμάτι κανέλλα σε ξύλο

λίγα γαρύφαλλα

 

Εκτέλεση:

 

 

1.     Βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι όλα τα υλικά και αφού το κλείσουμε καλά το βάζουμε για ένα περίπου μήνα στο ήλιο.

2.   Το λικέρ γίνεται το καλοκαίρι για να βρούμε φρέσκα βύσσινα ή καρυδάκια και για να έχουμε τον απαιτούµενο ήλιο που χρειαζόμαστε. Αφού γίνει το λικέρ το στραγγίζουµε και πετάµε τα βύσσινα, κανέλα, γαρύφαλλα και έχουµε ένα ωραίο φυσικό ποτό για τις κρύες µέρες του χειµώνα.

 

 

 

 

 

 

 

Σοφία Σπανουδάκη