Υλικά:

 

500 γρ. φρέσκιες γαρίδες ή καραβίδες,

500γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος

1 κουτάλι του γλυκού σκόρδο τριμμένο

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

λίγο μαϊδανό ψιλοκομμένο

λίγο βασιλικό  ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

2 φλυτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη

αλάτι, 2 φλυτζάνια νερό

500 γρ. μακαρόνια

 

Εκτέλεση: 

1.      Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα θαλασσινά αφού πριν τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.

2.    Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, τη ντομάτα, την πιπερίτσα, όσο αλάτι θέλουμε, και 2 φλυτζάνια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 7΄ μέχρι να δέσει.

3.    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να κρατάνε, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα των θαλασσινών.

4.    Τα αφήνουμε μέχρι να την απορροφήσουν και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό και μαϊδανό.

 

 

 

 

 

 

Λευτέρης Μπαρμπάκος