Υλικά:

20 αυγά

20 κουταλιές ζάχαρη

20 κουταλιές καρύδια

20 κουταλιές παξιμάδι

1 φλιτζάνι κονιάκ

1 κουταλάκι σόδα

1 κουταλιά κανέλα σκόνη

1 κουταλιά γαρίφαλο σκόνη ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

 

Για το σιρόπι: 5 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση:

 

1.      Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και κατόπιν ρίχνουμε τα ασπράδια μαρέγκα.

2.    Ρίχνουμε κατόπιν τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

3.    Στα καρύδια ρίχνουμε τη κανέλα, τα γαρίφαλα και κατόπιν ρίχνουμε εναλλάξ στα αυγά, τα καρύδια με το παξιμάδι.

4.    Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου τρία τέταρτο.

 

Σιροπιάζουμε κρύα τη μελαχρινή και καυτό το σιρόπι ή το αντίθετο.

 

 

 

Θωμάς Κωνσταντίνου