Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κιλό τομάτες κομμένες σε ροδέλες

20 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα

1 Κ.σ. πάστα τομάτας

1 Κ.σ. λάδι

λίγη κανέλα

αλάτι, πιπέρι

μπεσαμελ

1 μπουκάλι γάλα

3 -4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη

4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι πιπέρι

1 αβγό

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αντί για μπεσαμέλ μπορείτε να απλώσετε από δύο φύλλα κρούστας στον πάτο του ταψιού και αφού απλώσετε τα λαχανικά να τα καλύψετε με 2 φύλλα κρούστας και λίγο τριμμένο γκούντα ή ρεγκάτο.

 

Εκτέλεση:

1. Τηγανίστε ελαφρά ή ψήστε για να μη τραβήξουν πολύ λάδι τις

         μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Τηγανίστε ελαφρά τις πατάτες.

 

2. Απλώστε μία στρώση πατάτες στο ταψί, μία στρώση κολοκυθάκια,

        μία στρώση μελιτζάνες και μία στρώση τομάτες. Συνεχίστε σε

        στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Προσθέστε στο τέλος

        τα μανιτάρια αφού τα έχετε σωτάρει για 5 λεπτά.

 

3.Σε ένα κατσαρολάκι φτιάξτε τη σάλτσα και απλώστε τη πάνω από τα λαχανικά. Σε άλλη κατσαρόλα φτιάξτε την μπεσαμέλ. Κάψτε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και το γάλα και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Κλείστε το μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Προσθέστε το αβγό και τα μπαχαρικά, αλάτι και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά.

 

4.Απλώστε την μπεσαμέλ πάνω από το φαγητό. Τρίψτε γκούντα ή ρεγκάτο πάνω από την μπεσαμέλ και ψήστε το φαγάκι μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μελίνα Βάβαλη