Υλικά:

1 ½ κιλό βακαλάος ξαλμυρισμένος σε μερίδες

1 κιλό ντομάτες περασμένες από το μύλο

2 κρεμμύδια λιωμένα

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

4 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

1 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.      Πρώτα προετοιμάζετε τη σάλτσα. Χρησιμοποιώντας τη μισή κούπα λάδι, σωτάρετε τα δυο λιωμένα κρεμμύδια. Τα σβήνετε με κρασί και όταν πάρει βράση προσθέτετε τη ντομάτα, αλατο-πιπερώνετε και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά της σούπας).

2.    Βράζετε για 5΄και κλείνετε το μάτι. Βάζετε λίγη από τη σάλτσα στο ταψί, προσθέτετε τις ροδέλες κρεμμυδιών και το μαϊντανό. Βάζετε από πάνω το μπακαλιάρο και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.

3.    Ψήνετε στο φούρνο για ¾ της ώρας στους 200 βαθμούς.

 

 

 

 

Νάσια Καλογήρου