Υλικά:

100 αμπελόφυλλα ζεματισμένα για 2΄σε αλατισμένο νερό και στραγγισμένα

1 κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ λάπατα

1 ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι μαϊδανό

11/2 κούπα ρύζι γλασέ

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

1 κ. σούπας αλάτι

1κ. γλυκού πιπέρι

 

Εκτέλεση:

1.      Κόβουμε τα χόρτα ψιλοκομμένα όλα μαζί και τα αναμειγνύουμε μ ετα παραπάνω υλικά

2.    Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε τα φύλλα. Στην κάτω μεριά του φύλλου βάζουμε 1 γεμάτη κουτ. σούπ. γέμιση. Γυρίζουμε τις άκρες από δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.

3.    Τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι της χύτρας στη σειρά. Τα τοποθετούμε στη χύτρα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, 1 κ.σ. αλάτι και 3 λεμόνια χυμό. Κλείνουμε την χύτρα και εφ΄ όσον σηκωθεί η βαλβίδα βράζουμε για 20΄.

Σάλτσα προαιρετική:  χρησιμοποιούμε τον ζωμό που μένει στη χύτρα.

1 γιαούρτι στραγγιστό, 2κ.δ. αλεύρι, 2 λεμόνια, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στο τέλος τον ζωμό.

 

Αλέξανδρος Δρόσος