Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

νερό όσο πάρει περίπου

1 ½ ποτήρι

 

Εκτέλεση:

1.      Βάζουμε το αλεύρι στη λεκάνη, ανοίγουμε ένα λακκάκι και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και το αλάτι.

2.    Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

3.    Το κόβουμε δυο ή τρία κομμάτια, το πλάθουμε να γίνει καρβελάκι και το βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει.

4.    Το αφήνουμε λίγο να «γίνει», δηλαδή να φουσκώσει και μετά ψήνουμε τους 180΄για 1 ώρα.

 

 

Κούνος Θεόδωρος