Υλικά:

1 λάχανο

1 κιλό κιµάς (µισός µοσχαρίσιος - µισός χοιρινός)

4 κρεµµύδια µεγάλα

2 ποτήρια ρύζι καρολίνα

1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο

1 κουταλάκι κύµινο

χυµό 2 λεµονιών

2 κουταλάκια µαυροπίπερο

1 ποτήρι λάδι

αλάτι

Εκτέλεση:

  

1.      Βράζουµε το λάχανο.

2.    Βάζουµε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουµε ελαφρά τα κρεµµύδια.

3.     Ρίχνουµε τον κιµά και τον ανακατεύουµε λίγο µε τα κρεµµύδια. Μετά ρίχνουµε το µαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύµινο, το χυµό λεµονιού, µισό ποτήρι νερό και το κατεβάζουµε από τη φωτιά.

4.    Σε µικρά κοµµάτια από λάχανο τυλίγουµε λίγο από το παραπάνω µίγµα

    και τα βάζουµε στην κατσαρόλα αφού βάλουµε ένα πιάτο από πάνω

    στην κατσαρόλα µε τους σαρµάδες για να µην σκορπίσουν.

5.    Βράζουµε 5 ποτήρια νερό ξεχωριστά και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα

    µε τους σαρµάδες και τους αφήνουµε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 1  ώρα.

 

 

Γεώργιος Πασσιάς