Υλικά:

Ψωμί ½ κιλό από το οποίο αφαιρούμε την κόρα και το μουσκεύουμε σε νερό. Κατόπιν το στραγγίζουμε όσο μπορούμε πιο καλά και το τρίβουμε λιώνοντας με το πιρούνι.

1 κρεμμύδι μέτριο περασμένο στον τρίφτη

100γρ. ταραμά

1 αυγό προαιρετικά

1 φλιτζάνι μαϊδανό ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

αλεύρι

2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση :

1.      Στο λιωμένο ψωμί, προσθέτουμε τον ταραμά, προαιρετικά το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊδανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε

2.    Βάζουμε σε τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.

3.    Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας γέμιση, την κάνουμε βόλο και τον πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει κεφτές.

4.    Τον αλευρώνουμε και τον τοποθετούμε στο τηγάνι. Τον ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Σιαμέτης