Υλικά:

2 κούπες σιμιγδάλι

 1/2κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας βούτυρο ή βιτάμ

1 κούπα καρύδι ή αμύγδαλα (αν θέλετε)

4 αυγά

1 κουταλιά σούπας κανέλα ψιλή

Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό

 

Εκτέλεση:

 

1.      Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε μετά τα αυγά, μετά το σιμιγδάλι, τη κανέλα, τα αμύγδαλα.

2.    Βουτυρώνουμε το ταψί και ψήνουμε επί 40 λεπτά της ώρας ώστε να ροδοανθίσει.

3.    Μόλις βγει απ' το φούρνο έχουμε έτοιμο το σιρόπι ζεστό και το περιλούζουμε.

 

 

 

 

Θωμάς Κωνσταντίνου