Υλικά:

1 ½ κιλό χταπόδι

8 σκελίδες σκόρδο

8 φύλλα δάφνης

μαϊδανός ψιλοκομμένος

λαδόξυδο

 

Εκτέλεση:

1.      Πλένετε το χταπόδι.

2.    Το βάζετε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο και τυλίγετε κάθε πλοκάμι γύρω από μια σκελίδα σκόρδο και ένα φύλλο δάφνης.

3.    Πασπαλίζετε με μαϊδανό ψιλοκομμένο, τυλίγετε το λαδόχαρτο και βάζετε το χταπόδι σε ένα ταψί.

4.    Το περιχύνετε με ένα ποτήρι νερό και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Σερβίρετε το χταπόδι με λαδόξυδο

 

Λευτέρης Μπαρμπάκος